4 april 2015

Påsken är här

Och med den startar uteätarsäsongen! Jobbade sent på skärtorsdagskvällen, men hann ändå med att steka hamburgare på sjön. Långfredagen gjorde skäl för sitt namn. Hundpromenad, långfrukost, skidtur, kaffe med grannarna på sjön, hem och förbereda middagen, ut på sjön igen för att äta - pytt i panna och våfflor blev det. Ingen gick hem förrän solen gått ner och månen upp. 

Hunden fick också följa med - han njuter verkligen av att få vara med och ta del av allas uppmärksamhet. Att bli matad med korv är ju inte heller helt fel. Roligast var nog ändå när vi skulle hem och den elvaåriga jycken frivilligt hoppar upp och lägger sig bakom mig för att åka skoter för första gången i sitt liv. Tänk om man börjat träna honom som valp....

Förutom lite fjöstjänst ikväll, kunde familjen inte hålla sig längre. Ivrigt drog de med mig till verkstaden för att visa presenten de fixat, trixat med och tisslat och tasslat om hela veckan. Den är värd ett helt eget inlägg - kan inte bli mer "jag"!!!

1 april 2015

Nyfunna laddningsstationen





Har rest land och rike runt

Plötsligt händer det liksom. Den berömda ketchupeffekten.Två kvällsmöten efter varandra, sedan bil, buss, flyg, tåg och buss till Jönköping för två dagar på Sportfiskemässan. Succé, för övrigt! Vi i Drömfiske vann pris för bästa upplevelsemonter i år igen. Så bil hela vägen hem - tågbiljetterna var slut när det väl bestämts att jag skulle åka.

Kom hem klockan 04, upp 07, fixade klart visumen för bussresan till St Petersburg i maj. Orkade inte gå på gympa. Upp 04 igen för tåg till Stockholm. Fick finaste sällskapet på tåget, roligaste snabbträffen med en f d kollega och gled sedan in på ett energiboostat Visitamöte med nya arbetsuppgifter i pipeline.

Träffade därefter min ciceron i storstaden och kulturen, för en Chevre chaud i bildäcksformat och coolaste föreställningen av Hoffmans Äventyr på Folkoperan. Kvällen avslutades med en vitaminkick med grymmaste utsikten och så nattåget hem, i delad mixed liggkupé med tystaste medresenärerna ever. Välkomnades hem av ett kyligt, soligt, fjälltoppsvitt Jämtland med välbesökt frukostöppet fik i arla morgonstund.

Bankmöte och jobb och lite mera jobb och sedan avslutades veckan med mysigt utvecklingssamtal på café. Men då var jag så slut att jag mådde illa. Stupade i säng klockan nio och sov i 12 timmar. Pigg igen, trodde jag, drog jag dagen därpå iväg för att åka slalom med klubbens yngsta. Tog även några egna åk, men då blev jag sådär supertrött igen. Åkte hem, packade lite fika och sedan tog vi skotrarna till nyfunna paradiset. Där fick kroppen och själen vila. Nästa natt sov jag 12 timmar igen för att bara ta det lugnt och städa lite påföljande dag. Skönt med bara en vecka till lite påskledighet. Faktiskt.

Nytt (botten)rekord

Två (!!) inlägg på en månad?? Undrar lite vad jag håller på med egentligen. För så upptagen är jag ju inte - har kommit in i något slags komastadium. Kommer mig inte ens för att gå ut med hunden....

Och på det så fick vi sommartid i söndags också. Hm. Ingen favorit, åtminstone inte första veckan tills man har acklimatiserat sig. Efter en tokhektisk vecka har jag liksom inte kommit ikapp. Har i stället brottats med trötthet och nå'n släng av yrsel i omgångar. Nu är jag tillbaka på banan igen, men inte i samma form som jag var på väg mot ett tag. Trots att snön är tillbaka med finfina skidspår. Det går fort att konditionen sviker när man inte underhåller den.....